maanantai 31. elokuuta 2015

Kisat korkattu

Viimeinkin se päivä koitti eli kisapäivä! Voi sitä onkin odoteltu! Roopen kanssa kisattiin virallisissa viimeeksi SM-kisoissa vuosi sitten!

Ensin ajatuksissa oli mennä KKS:n kisoihin 7.9, mutta Pyhtäällä oli sopivasti 30.8 kisat Ritva Herralan tuomaroimana. Suuntasimme sitten sinne. 

Voi kun ihminen voi alitajuntaisesti jännittää. Näin ihan kummallisia painajaisia kisaradalta. Mm tuomari makasi keppien edessä ja sit niiden edessä oli joku ihmeen leka jne.. mistä nää oikein kumpuaa ;)

Noh, joka tapauksessa aamu aloitettiin mittaamisella. Kovasti tuomari yritti ja yritti, muutaman kerran sai alle 35, mutta sanoi ettei saa kynttäkään mitan alle. Kysyi jos haluan että laitetaan kiertoon. Mielestäni se kumminkin olisi ollut turhaa eli Mimmistä tuli sitten medi. Kotona olen saanut mitaksi noin 37 cm. Neidillä on kyllä ihan hyvä hyppytekniikkaa eli pärjää kyllä medirimoilla.

Eka rata oli ihan kivan tuntuinen. Radalla ei ollut keppejä. Ensimmäinen kerta kun on kepitön kisarata. Kovasti mietin A:n jälkeistä elämää kun juoksukontakteja ei olla hirveen erilaisilla ohjauksilla tehty. Eka mietin takaaleikkausta mutta päädyin kumminkin sitten persjättöön. 

Nostatin Mimmiä ehkä vähän liikaa ennen lähtöä. Taisi kyllä neitikin aistia, että nyt kisataan. Radalla sattui meille ei mitenkään tyypillisä virheitä. Eli hyppäsi puomilta kontaktilta sivuun, palautin ja sitten aivan kaamea lentokeinu. Taisi olla ihan ensimmäinen kerta kun sellaisen tekee. Noh se tehtiin uudestaan ja sitten poistuimme radalta. Mielestäni itse olin yllättävän rauhallinen ja ohjaus oli sujuvaa keinulle asti.


Alla rata, tosin vähän kaukaa kuvattuna


Toka rata oli myös agirata. Siitä minulla ei ole videota. Se oli ratana ehkä kaikein paras ja sujuvin. Jos ei oteta huomioon että Mimmi tuli takaakierrosta esteen ohi, josta 5. Sit mä onnistuin vetää takalistolleni ihan loppusuoralla. Ei pitäisi koskaan kesken rataa empimään miten ohjaa. Eli kovasta vauhdista putkesta takaakiertoon ja puomille. Puomin alla oli ansana putki joten yritin sitten vaihtaa ohjausta valssiin ja siinä menikin jalat ristiin ja se oli menoa! Oli muutes eka kerta kun onnistun kaatumaan. Noh ei siinämitään ylös ja homma jatkui. Kaikesta tästä huolimatta oltiin kolmansia ja hävittiin voittajallekin vain 2 sekuntia!

Viimeinen oli hypäri. Se oli radoista kaikkein suoraviivaisin. Alku vähän jännitti kun ei olla hirveästi tuollaisi tehty. ELi minulla oli vaihtoehtona päällejuoksu tai esteen merkkaus yli ja siitä eteenpäin. Päädyin viimeiseen vaihtoehtoon. Videolla se näkyy ehkä vään turhana varmisteluna. Noh muuten rata oli ihan OK, paitsi muutamaa kohtaa lukuunottamatta missä minulla loppuu usko itseeni ehtimisen suhteen! Hyvin olisin ehtinyt muutamassa kohdassa tehdä persjätön! Mimmi onneksi korjaa hyvin ohjaajan virheet :) Pätevä tyttö! Noh tulos ratkaisee ja ensimmäinen merkintä kisakirjaan. Luokkavoitto ja hypäri LuVa. 

Alla video hypäriltä



Siinä vähän analyysiä kisapäivästä. Tekemistä minulla on vielä sen kanssa että luotan että koira menee ja oikeesti pistän töppöstä toisen eteen ja luotan itseeni! On tämä vaan niin eri laji etenevän ja estehakuisen koiran kanssa! Innolla odotan tulevaisuutta! Mutta silti on mulla vaan niin paras kaveri, joka on aina innolla tekemässä. Moottoria todellakin löytyy!

Alla kuvia kisapäivältä














                                                                                                           (c) Martta Ala-Krekola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti